Gezondheidspsychologie Voor de Fysiotherapeut 2: Van Visie Naar Interventie.pdf

Gezondheidspsychologie Voor de Fysiotherapeut 2: Van Visie Naar Interventie PDF

Peter van Burken

Veel fysiotherapeuten vinden het lastig adequaat om te gaan met psychosociale factoren, hoewel Nederlandse en Belgische fysiotherapeuten in toenemende mate erkennen dat juist deze factoren herstelbelemmerend kunnen zijn. Het herkennen, bespreekbaar maken en mogelijk inspelen op belevingsaspecten, gedragsaspecten en levensomstandigheden van de patiënt zou door iedere fysiotherapeut in voldoende mate moeten worden beheerst om methodisch verantwoord te kunnen handelen. Deel 2 van Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut sluit aan bij robuuste internationale ontwikkelingen binnen de (gezondheid)psychologie en vertaalt dit naar de praktijksituatie van de fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan zijn psychologisch inzicht en handelen aan de hand van de volgende themas verbreden: eerst wordt het herkennen en het omgaan van persoonlijkheid en persoonlijkheidstoornissen binnen het fysiotherapeutische zorgproces toegelicht. In het hoofdstuk over communicatie worden niet-alledaagse communicatieve interventies voor niet-alledaagse praktijksituaties toegelicht. Te denken valt aan overmatig klaaggedrag of weerbarstige patiënten. Het gaat hier om systeemtheoretische en directieve interventies.Het volgende hoofdstuk gaat over positieve psychologie. Dit nieuwe wetenschapsgebied kan de fysiotherapeut inspireren meer aandacht te schenken aan algemene herstelbevorderende factoren. Een hoofdstuk gaat over het belangrijke thema motivatie. Motivatie staat centraal bij het begeleiden van de patiënt naar een verandering in gezondheidsgedrag. Ontwikkelingen in de motivational science worden besproken om de fysiotherapeut meer genuanceerde aangrijpingpunten te bieden. De behoefte aan cognitief-gedragsmatige benaderingen neemt binnen de fysiotherapie sterk toe. Een hoofdstuk richt zich op het toepassen van de rational emotive behavioral therapy (REBT) binnen de fysiotherapie. Daarmee kan disfunctioneel denken (catastroferen) worden aangepakt. In het laatste hoofdstuk wordt het bevorderen van zelfregulatie en het probleemoplossend vermogen van de patiënt uitgewerkt.Deel 2 vult deel 1 aan, maar kan geheel als een op zichzelf staand werk worden gelezen.

Op zoek naar artikelen van P. van Burken? Artikelen van P. van Burken koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Veelal gratis verzonden . Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. Voor meer informatie omtrent het coronavirus, klik hier PDF Buch Krickel-Krakel Magisches Malen | FAULLOCH PDF

8.37 MB DATEIGRÖSSE
9789031339662 ISBN
Gezondheidspsychologie Voor de Fysiotherapeut 2: Van Visie Naar Interventie.pdf

Technik

PC und Mac

Lesen Sie das eBook direkt nach dem Herunterladen über "Jetzt lesen" im Browser, oder mit der kostenlosen Lesesoftware Adobe Digital Editions.

iOS & Android

Für Tablets und Smartphones: Unsere Gratis tolino Lese-App

Andere eBook Reader

Laden Sie das eBook direkt auf dem Reader im Hugendubel.de-Shop herunter oder übertragen Sie es mit der kostenlosen Software Sony READER FOR PC/Mac oder Adobe Digital Editions.

Reader

Öffnen Sie das eBook nach der automatischen Synchronisation auf dem Reader oder übertragen Sie es manuell auf Ihr tolino Gerät mit der kostenlosen Software Adobe Digital Editions.

Aktuelle Bewertungen

avatar
Sofya Voigtuh

Samenvatting Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut - Hoofdstuk 5 - P. van Burken. Universiteit / hogeschool. Hogeschool van Utrecht. Vak. Gezondheid, lichaam en geest . Titel van het boek Gezondheidspsychologie voor Defysiotherapeut 2: van Visie naar Interventie; Auteur. J. Swank; Peter Burken. Academisch jaar. 2013/2014 Vind gezondheidspsychologie voor de …

avatar
Mattio Müllers

PDF Helden der Stadt - Mein Vorlesebuch Download ...

avatar
Noels Schulzen

34 Nederlands Tijdschrift voor Fysiotherapie – nr 2 – april 2007 – jaargang 117 ... therapeuten vaak een verschil in visie hebben. ... psychologische interventies en zelfmanagement. ... Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut. Houten/. Een visie op fysiotherapie en het vak van fysiotherapeut. 10. 9. 8. 7. 6. 5. 4. 2. 1. 3 ... Hierbij horen interventies gericht op duurzame gedragsverandering en.

avatar
Jason Leghmann

Samenvatting Gezondheidspsychologie voor de … Samenvatting Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut - Hoofdstuk 5 - P. van Burken. Universiteit / hogeschool. Hogeschool van Utrecht. Vak. Gezondheid, lichaam en geest . Titel van het boek Gezondheidspsychologie voor Defysiotherapeut 2: van Visie naar Interventie; Auteur. J. Swank; Peter Burken. Academisch jaar. 2013/2014

avatar
Jessica Kolhmann

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen is vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie door Leony Coppens en Carina van Kregten, beide al jaren actief in de zorg voor en behandeling van chronisch getraumatiseerde kinderen als therapeut, supervisor, docent en auteur. Naast het Werkboek voor deelnemers is er een Handleiding voor trainers.