Deze versie van de ASSASSIN is speciaal bedoeld voor o.a. standaard races, of circuits met hele lange rechte stukken. De motor drijft de achterdiff rechtstreeks aan, waardoor de tweede riem vervallen is. Nadeel is dat je geen hele kleine overbrengings verhoudingen kan maken, zodat hij niet geschikt is om met een motor met minder dan 15 wikkelingen op een kort circuit te rijden. Voordeel is dat er nog minder verlies in de aandrijving zit, en hij dus met b.v. een 19T standaard competitie motor razend snel is en makkelijk met de hedendaagse top auto’s kan concureren.

Alle chassis delen zijn van gefraisd composiet materiaal, de bulkheads en motor steunen plus diverse andere delen zoals de turnbuckles, de C-Hub carriers en de achteras steunen zijn van gehard aluminium. Ook de olie gedempte schokbrekers zijn van aluminium, en hebben schroefdraad aan de buitenzijde zodat de rijhoogte makkelijk in te stellen is. De gehard lichtmetalen aandrijfassen zijn uitgevoerd met MIP type kruiskoppelingen.
Ook de dfferentielen zijn gemaakt van gehard lichtmetaal. De Assassin is volledig voorzien van kogellagers, zelfs de besturing loopt op 4 kogellagers.

De STOCK versie heeft Carbon-Top chassis delen, dus eigenlijk glasfiber maar met aan beide kanten een koolstof laag, waardoor het er net uitziet als een full koolstof chassis en stijver is dan een full glasfiber chassis, maar toch ook weer niet zo stijf als een full koolstof deel. Verder is alles natuurlijk instelbaar en aan te passen aan je eigen rij-omstandigheden en wensen, net als bij de andere Assassins. Bouwkit bevat alle chassis, transmissie en ophangings delen, maar geen wielen en banden, en wordt verder geleverd zonder body, elektronica, motor en/of andere delen die nodig zijn om de auto rijklaar te maken.  De PRO STOCK versie heeft full koolstof chassis delen en koolstof versterkte draag armen. Beide versie’s zijn (later) om te bouwen naar indirect aangedreven auto’s dus met het traditionele 2 riemen systeem (‘de Master Edition’), mocht je later toch met motoren met heel weinig wikkelingen willen gaan rijden

Detail opname van de voorwiel ophanging. De eerste versies zullen allemaal itgevoerd worden met gehard lichtmetalen ophanging, later komt ook een (goedkopere) nylon ophanging  beschikbaar. De ophanging heeft vele instel mogelijkheden om de auto aan elke omstandigheid aan te kunnen passen.

De ovale gaten zijn voor de ophang punten van de onderste draagarmen. heel goed te zien is de mogelijkheid om de horizontale stand van de draagarmen in te stellen, recht met de keuze hoger of lager, of schuin met positieve of negatieve anti squad

Alle chassis delen zijn in koolstof uitgevoerd. Op deze opname is goed te zien dat er 7 slots zijn voor de cellen, zodat je de cellen in diverse posities, (meer naar voren of naar achteren, gedeeld in 2 x 3 met een opening in het midden) kunt plaatsen. Beide Stock versies kunnen optioneel uitgerust worden met stick pack accu houders, zodat je ook standaard stick packs kunt gebruiken.

De motor zit vrij ver naar achteren, om een stabiel weggedrag te creëren, met voldoende druk op de achterwielen om hoge vermogens aan te kunnen. De vierkante gaten in het midden van het chassis worden gebruikt om gewichtjes te kunnen plaatsen, zowel om de auto op gewicht te brengen (hij is te licht voor competitie gebruik) als om een bepaalde balans in de gewichts verdeling te creëren.

Motor drijft het achterdiff direct aan, zonder riem. Op deze opname is ook goed te zien dat het differentieel in een excentriek gelagerd is, zodat het differentieel hoog of laag in de auto gemo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *